Нова редакція Авіаційних правил України скасує подвійні дозволи для авіації загального призначення в Україні


Державіаслужба опублікувала для обговорення оновлену версію правил, які суттєво спрощують польоти для повітряних суден малої авіації

Нова редакція Авіаційних правил України скасує подвійні дозволи для авіації загального призначення в Україні

У відповідь на ініціативу найбільшого в Україні об'єднання пілотів та власників літаків малої авіації ГО "Авіація загального призначення України" спеціалістами Державіаслужби за підтримки Міністерства інфраструктури було запропоновано нову редакцію Авіаційних правил України «Правила надання дозволів на виліт цивільного повітряного судна з аеродрому України, приліт повітряного судна до аеродрому України або на проліт територією України». Нова версія передбачає суттєву лібералізацію умов виконання польотів авіації загального призначення (повітряні судна злітною масою до 5700 кг) та умов виконання авіаційних робіт.

«З прийняттям нової редакції правил пілотам буде достатньо подати заявку на виконання польоту (план польоту) в Украероцентр, а необхідності отримувати при цьому паралельно дозвіл на виконання польотів від Державіаслужби, як це передбачено діючою редакцією правил від 2005 року, більше не буде. Це, звичайно, за умови, що пілот має відповідну ліцензію, страховку та документ, що підтверджує льотну придатність літака», - коментує Світлана Коломієць, радниця Міністра інфраструктури, віце-президентка ГО АЗПУ.

При розробці документу спеціалісти Державіаслужби взяли до уваги побажання активних учасників ринку малої авіації та громадських об'єднань. Над проектом правил працювали і представники Громадської ради при ДАСУ, зокрема - Юрій Яковлєв, відомий український авіаконструктор та пілот.

Проект правил був опублікований для громадського обговорення на сайті Державіаслужби у п'ятницю, 28 січня.  Впродовж місяця усі зацікавлені сторони можуть надсилати свої коментарі, зауваження та пропозиції до проекту правил на адресу Державіаслужби.


31/01/2022
Особистий кабінет

Забули?